sábado, 31 de marzo de 2012
Подгответе свеж мирис колонска вода
http://buscatuperfume.blogspot.com/
Траење: 10 минути
Процентното
• Суштината / и, по можност 3%
• 65% алкохол tridistilled
• Ставете 2%
• 30% дестилирана вода
• Антиоксидантна 2% по маса на суштината
Состојките се достапни во продавниците кои продаваат производи аромотерапија, свеќа и правење сапун или drugstores
Пример за еден литар
Состојки:
• 30 мл. Суштина (Мирис е според вкусот).
• 650 мл. три-дестилирана алкохол екстра неутрален.
• 300 мл. дестилирана вода.
• 0,06 грама BHT (опционално, без помош оксидација подготовка, гранулирана супстанција)
• 20 мл. Мошус за местење или споите направени (опционално, помага во поставувањето на парфеми)
Алатки:
• стаклено шише или ПЕТ амбалажа (стакло ако е можно)
• Мерење чаша
• фрижидер
• чисти шишиња
• налепници
• Пумпа за прскање *
• Инка стакло *
Постапка:
1. Прелива во стаклено шише гранули BHT и 50 мл. на алкохол.
2. Капаче на шише и се тресат до жито се целосно разредена.
3. Додади во суштина, фиксатор и 500 мл. алкохол, покривање и се вклопуваат повторно да ги обедини микс.
4. Додади во малку дестилирана вода во форма на жица (*).
5. Додади останатите алкохол и се меша да се обедини повторно сè.
6. Капа шише цврсто и носи фрижидер 30 дена.
7. Сплит во пумпа за прскање шишиња и етикета со денот на првичниот подготовка, пакување датум, многу број и рок на траење.
Истекот:
Лосион е подготвено од страна на оваа технологија е околу 2 години, по што може да почне да оксидираат, стануваат потемни и посилни во неговата арома.
Препораки:
Овој производ ќе се задржи во совршена држи цврсто опфатени во ладно, суво и темно.
(*) Доколку со додавање на вода, во некој момент во подготовката станува облачно, престани додавање на вода и алкохол се додека не заврши продолжи својата острина. Не е важно ако не сте 100% додава вода. Ова може да се случи со одредени суштини бидејќи не сите имаат ист "апсорпција" на водата.
Е да се комбинираат една совршена комбинација или цитрусни мирис на лимон и цветни на freesia, јасмин и рози.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario